Misterija Darkove sudbine se nastavlja: Nestao u Bratislavi, pojavio se u zatvoru u Beču, očajna majka traži razlog

– Moj sin je duša od čoveka. Toliko je naivan i dobar da pretpostavljam da ga je njegova naivnost odvela u Austriju – neutešna je majka Gordana

Agonija porodice Vukić i dalje se nastavlja. Nakon što je 30. aprila nestao u Bratislavi, za Darkom Vukićem (34) tragalo se devet dana. Pomišljalo se i na najgore, ali njegova supruga, majka, otac i sestra uspeli su da otkriju gde se Darko nalazi. Tada je usledio novi šok.

Beograđanin je pronađen u zatvoru u Beču. Od saznanja da je živ i zdrav prošlo je dva dana, ali se oko ovog čoveka stvorila nova misterija. Niko, čak ni najbliži članovi njegove porodice ne znaju zašto je Darko pritvoren.

Srbija je 9 dana tragala za Darkom, a on je danas pronađen u zatvoru u Beču: Šokirana porodica ne zna kako je tamo dospeo!

– Moj Darko nikada nije bio kriminalac, već dobar mladić. Trebalo je da idemo u austrijsku ambasadu, ali su nam saopštili da će oni nas pozvati kada budemo mogli da ga posetimo. I sad nam ostaje samo da čakamo – kaže za Telegraf očajna majka Gordana.

– Laknulo mi je što je bar živ i zdrav, a to što je u zatvoru, sa tim ćemo se izboriti kako god – dodaje.

Foto: Printskrin / nestalisrbija.rs

Misteriju povećava i činjenica da Darkova sestra radi u MUP-u, ali ni ona nije uspela da sazna razlog zbog kog je njen brat pritvoren.

Beograđanin je u Slovačku stigao u nedelju 29. aprila i javio se supruzi. Rekao joj je tad da planira da popije kafu i da legne da spava. Međutim, od tog trenutka se više nije javljao, a ona ga je uporno zvala, slala poruke.

– Od moje ćerke dever je bio dva kilometra od njega, otišao je do njegovog kamiona, ali nije ga našao. Prijavio je policiji da se nešto dešava i od njega je krenula potraga – rekla je Gordana.

– Moj sin je duša od čoveka. Toliko je naivan i dobar da pretpostavljam da ga je njegova naivnost odvela u Austriju. Darko jako dobro zarađuje, nije u finansijskim problemima, dobro se slaže sa suprugom, nije u lošem društvu, nije sa kriminalcima, i šta se desilo, ne znamo ni mi – iskrena je naša sagovornica.

Darko je inače iz Zemuna, a živi u Novoj Pazovi.

(J. Stakić/j.stakic@telegraf.rs)