NovostiRS/BiH

Miroslav Kojić za SRPSKAINFO o slučaju SVADBA: To je moj privatni, a ne službeni automobil, PAKUJU MI VIŠEGRADSKI DEZERTERI

0

Laž je da sam na svadbu išao službenim automobilom Ministarstva inostranih poslova BiH. To je moj privatni auto – tvrdi za Srpskainfo Miroslav Kojić, funkcioner SDS iz Višegrada.

Podsjećamo, na Fejsbuk stranici „Višegrađani i priče“ objavljena je fotografija okićenog mercedesa E klase s diplomatskim tablicama iz Beograda, uz tekst da se radi o automobilu u vlasništvu BiH, a da ga je u privatne svrhe zloupotrijebio Kojić, službenik u Ministarstva inostranih poslova BiH.

-To je nastavak harange protiv mene od strane lokalne vlasti i to bez ikakvog povoda. Ja sam 18 godina zaposlen u MIP BiH, sada sam raspoređen kao savjetnik u Ambasadi BiH u Beogradu. Radi se o mom privatnom automobilu i to možete da provjerite. Danas će se oglasiti i Ministarstvo inostranih poslova. Prema diplomatskom protokolu, Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima, svako privatno auto svakog diplomate dobija diplomatske tablice. To je naše pravo i drugačije ga i ne možemo registrovati u Srbiji – kaže Kojić koji je bivši poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Foto: Visegradjani i price/Facebook

Dodaje da ni na koji način nije zloupotrijebio službu jer na svadbi nije bio ni u toku radnog vremena.

-Ženio se moj dobar prijatelj, bilo je 300 svatova, a ja sam imao čast da automobilom vozim mladu. Ko je taj ko mi može zabraniti da idem na svadbu? Hvala bogu da sam bio na svadbama, a ne na sahranama – kaže Kojić.

Dodaje da se hotel „Višegrad“, u kome je organizovano svadbeno slavlje, nalazi preko puta spomenika poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a da je sa tog mjesta i krenula svadbena kolona.

-Lažu da sam na tom mjestu svirao i pucao. Podsjetiću na nekoliko stvari. Moj brat je poginuo u ratu, odlikovan je medaljom Milana Tepića. Bio sam u Višegradu predsjednik Organizacije porodica poginulih boraca sedam godina, pod mojim rukovodstvom je napravljen taj velelepni spomenik. Odlikovan sam najvišim odlikovanjem BORS za doprinos u ratu i nakon rata i sada meni kače da sam ponašanjem oskrnavio to mjesto. Ti koji me optužuju su zadnji šljam i go dezerter u opštini Višegrad – zaključuje Kojić.

srpskainfo.com

PRNJAVOR: Bazeni “Plava laguna” počinju sa radom

Previous article

Darko Mladić: Skandal odbijanje puštanja na liječenje

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti