NovostiRS/BiH

Minut ćutanja za Davida ispred Narodne skupštine RS

0

Članovi grupe “Pravda za Davida” su prije nekoliko minuta održali minut ćutanja ispred zgrade Narodne skupštine RS u Banjaluci nakon čega je Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, ušao u parlament gdje ga je dočekala Služba protokola koja ga je upoznala s procedurom rada.

On će se obratiti poslanicima tokom današnje posebne sjednice.

Nakon Dragičevića, u Skupštinu je stigao i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

U Skupštinu je došao i direktor Policije RS, Darko Ćulum.

Prije sjednice, održano je zasjednje Kolegija koji je utvrdio redoslijed obraćanja. Poslanicima će se prvo obratiti Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, u ime predlagača. Nakon toga će uslijediti obraćanje Davora Dragičevića, pa ministra Lukača, a nakon njega prisutnima će se obratiti i tužilac Želimir Lepir.

Lukač je zatražio obraćanje u trajanju od 90 minuta.

Članovi grupe “Pravda za Davida” ostaće ispred zgrade parlamenta dok Dragičević ne završi svoje obraćanje.

Narodna skupština RS će na današnjoj posebnoj sjednici razmatrati dokument o stanju bezbjednosti u Banjaluci i Republici Srpskoj – “Pravda za Davida – pravda za sve” – prijedlog narodnih poslanika u kome se navodi da je krajnje vrijeme da skupština zauzme čvrst stav da niko i nikada u Srpskoj ne može i ne smije biti iznad zakona.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je juče da očekuje da predstojeća posebna skupštinska sjednica protekne u demokratskoj atmosferi u skladu sa Poslovnikom o radu i da narodni poslanici daju doprinos poboljšanju bezbjednosti u Srpskoj.

“Sva pitanja iz oblasti bezbjednosti, uključujući i smrt Davida Dragičevića, treba da riješe nadležne institucije u skladu sa najvišim profesionalnim standarima”, rekao je Čubrilović.

nezavisne

Vještak iz Slovenije utvrđuje da li je na snimku David

Previous article

Audijev plan – 800.000 EV vozila godišnje do 2025.

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti