Ministarstvo odbrane BiH utvrdilo: Dolazak vojnika na proslavu Dana Srpske po zakonu

od redakcija 0

Angažovanjem vojnika na proslavi Dana Republike Srpske unutar Ministarstva odbrane i lanca zapovedanja Oružanih snaga BiH nije prekršen niti jedan zakonski ili podzakonski propis.

 To je odlučeno na sastanku ministarke odbrane BiH Marine Pendeš, zamenika ministra Seada Jusića i Borisa Jerinića, sekretara ministarstva Muhameda Smajića, načelnika Zajedničkog štaba OS BiH general-pukovnika Ante Jeleča, njegovog zamenika Mirka Tepšića i general–majora Senada Mašovića.

– Oružane snage potvrdile su se i očuvale kao zajednička institucija usmerena na ispunjavanje svojih zakonskih obveza. Prisutni su se usuglasili kako na Ministarstvo odbrane i Oružane snage ne smeju i ne mogu uticati dnevnopolitička dešavanja te da menadžment i personal ostaje predan ispunjavanju svih planova i ciljeva koji se nalaze pred institucijom u narednom periodu – navodi se u saopštenju.

Menadžment Ministarstva odbrane planira održavanje sastanka s članovima Predsedništva BiH kako bi detaljnije definisali određene procedure i time izbegli eventualne nesporazume u budućnosti.

Podsećamo, predsednik SBB BiH Fahrudin Radončić zatražio je da njegov kadar, zamenik ministra odbrane BiH Sead Jusić bude razrešen, jer je po ovlaštenju ministarke potpisao odobrenje za angažovanje Trećeg puka na proslavi Dana RS 9. januara.

Jusić je poručio da će podneti ostavku tek ako bude utvrđena njegova odgovornost.

Izvor: Blic

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>