Microsoft poklanja Windows 10, evo kako ga dobiti

Najnovije informacije u vezi sa Windows 10 operativnim sistemom i njegovim preuzimanjem.

Windows

Iako je bilo zabune oko toga da li Microsoft daje besplatno Windows 10 piratima, softverski gigant sada jasno govori o planovima u vezi sa besplatnom Windows 10 nadogradnjom.

Već znamo da će Windows 7 i 8.1 korisnici dobiti Windows 10 besplatno, ali Microsoft je sada uveo novi način instaliranja Windows 10 za sve, potpuno besplatno. Ako instalirate novi Windows 10 (build 10130) na računar i iskoristite Microsoft-ov nalog koji je registrovan za Windows Insiderprogram, dobićete finalnu verziju Windows 10 operativnog sistema. Windows 10 će vam ostati, pa možete odraditi clean install Preview verzije, a kasnije je jednostavno nadogradite na finalnu bez ikakve naknade.

Ovaj metod potvrdio je i Microsoft-ov Gabe Aul na Twitter-u, kao dio bloga koji detaljno opisuje nove promjene u načinu na koji kompanija testira Windows 10, piše Mondo.

Dokle god budete koristili Insider Preview verziju, i budete povezani na MSA nalog, registrujete se, dobićete finalnu verziju koja će biti aktivna. Microsoft će uskoro od testera zahtijevati da koriste Microsoft nalog kako bi dobijali naredna ažuriranja.

Čak i nakon finalne verzije, testeri će moći da dobijaju nove verzije u narednim mjesecima. Ako koristite Windows XP ili Windows Vistu, a želite da dobijete besplatnu kopiju Windows 10, jednostavno instalirajte Preview verziju sada i dobićete finalnu kada bude bila spremna 29. jula, navodi se na Windows zvaničnom blogumondo