Mi nismo imali fejsbuk ali smo imali leksikon

Danas postoji veliki broj društvenih mreža na kojima možete postavljati fotografije, možete se dopisivati, podijeliti sa drugima lijepe stvari koje vam se dešavaju. 

Foto

Ipak, ne tako davno, umjesto fejsbuka i sličnih društvenih mreža, postojali su leksikoni. Nije ga bilo teško napraviti. Sveska, po mogućnosti debljih korica, na prvoj strani piše leksikon a unutra niz pitanja na koja drugari moraju odgovoriti. Najčešće je počinjalo sa standardnim pitanjima: ime i prezime, koji si razred, omiljena boja, jelo itd..

Nakon toga pitanja postaju osjetljivija da bi najčešće završilo sa najtežim pitanjem za svakog tinejdžera. Kako se zove tvoja simpatija? Ovo je veoma osjetljivo pitanje i nerijetko je pomagalo i onim manje hrabrim da izjave ljubav, jer se ime i prezime upisano kao odgovor širilo po školi brzinom svjetlosti.

Nerijetko je zaljubljena djevojčica pravila leksikon kako bi završio na klupi njihove simpatije, samo da bi vidjela da li je njeno ime ono koje je famozni dječak upisao. Imali smo mi svoje načine da saznamo ono što nas zanima, i to veoma kreativne, kao što se vidi.

Ko zna, možda su leksikoni preteča fejsbuka. Pa dobro, vjerovatno nisu, ali složićete se, lijepo se prisjetiti lijepih stvari iz nekih bezbrižnijih vremena.

Prnjavorski.net