NovostiRS/BiH

Mektić: Dodik je krajem maja u RS unio 200.000 evra u kešu

0

Milorad Dodik je 27. ili 29.maja ove godine unio 200.000 evra u kešu preko jednog graničnog prelaza i taj novac je prijavio kao da je u pitanju 200 maraka, rekao je danas na pres konferenciji u Banjaluci ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

“Otkud njemu 200.000 evra u džepu, nije to krivično djelo ako si prijavio, ali otkud ti majstore te pare, kao otplaćuješ kredit za vilu u Beogradu od rente, a ovamo ulaziš sa 200.000 evra u kešu i glumiš mi nekog patriotu”, rekao je Mektić i pozvao Dodika da odgovori na to gdje ide i šta radi u letovima za Krf, Kipar, Tasos, Beč i tako dalje.

Mektić je kazao kako se stalno potencira ta priča o patriotama i izdajnicima.

“Gledam Dodika juče na obilježavanju koridora, a švercovao je cigarete tokom rata, pobjegao u Srbiju, sad proslavlja proboj, ja ne znam kako može tim ljudima pogledati u oči. Ja sam bio borac prve kategorije, četiri godine proveo na liniji, bio odlikovan, a on švercovao i sad priča o izdajnicima”, naveo je Mektić.

Što se tiče Pravilnika o industrijskoj bezbjednosti Mektić je istakao da je za usvajanje tog pravilnika prvobitno traženo mišljenje Ministarstva industrije RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS, ali da nikakve konkretne primjedbe nisu stigle.

“Sad oni traže da se ta nadležnost vrati entitetima, a oni su i prenijeli tu nadležnost 2008. ili 2009. godine, Vlada RS i Đokić traže da se to skine sa dnevnog reda jer su to novi nameti, a taj certifikat je potreban našim kompanijama da bi mogli da konkuriše za poslove i projekte povjerljivog karaktera”, kazao je ministar bezbjednosti.

Podsjetio je da je u toku prijava za projekat u vrijednosti 1,5 milion evra, u oblasti kriptografije, na koji naše kompanije ne mogu konkurisati jer nemaju taj certifikat.

“A onda se nađe Dušanka Majkić da i ona komentariše pravilnik, kao nešto se razumije u to, ona još samo nije komentarisala uticaj vlage na kredenac, sve ostalo je komentarisala, i u oblasti ekonomije, prava, odbrane, pa evo sad i Pravilnik o industrijskoj bezbjednosti”, rekao je Mektić na pres konferenciji u Banjaluci.

(Klix.ba)

Stotine ljudi duž Jadrana nudi besplatno ljetovanje porodicama iz regiona, pa i djeci iz Prnjavora: Evo kako to možete ostvariti!

Previous article

Dodik: Mektić preuzeo ulogu bosanskog političkog klovna

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti