Matura za pamćenje: Na proslavu dojahale na konjima! VIDEO

Tradicionalno maj mjesec obilježava svečani ispraćaj maturanata osnovnih i srednjih škola.

Ispraćaj maturanata Osnovne škole Tušanj iz Tuzle bio je posebniji i neobičniji od svih drugih. Razlog zbog kojeg su svi prisutni bili iznenađeni ali i oduševljeni prizorom je dolazak maturnatkinje Melise Skokić, koja je sa drugaricom Valentinom Drolc jašući konje “Janu i Doganu”, stigla ispred hotela gdje je bila zakazana proslava.

Iako izuzetno mlade Melisa i Valentina su sa dosta iskustva i u konjičkoj opremi jahale konje, što cjelokupnom prizoru davalo posebnu draž.

“Ljubav prema konjima traje pune tri godine, Melisa ih je posebno zavoljela i zajedno smo članovi KK Vranac Tuzla. Izrazila je želju da je na matursko veče isprate upravo njeni ljubimci, a kao i svaki otac, tu sam da ispunim želju svojoj kćerki koja je sa prijateljicom Valentinom jahala ulicama Tuzle i kako sam uspio da vidim izmamile su brojne osmijehe na licima naših sugrađana”, rekao je Almir Skokić, otac mlade maturantkinje.

matura na konjima

Konji su iz konjičkog kluba Vranac Tuzla. Mladi maturanti okupljeni ispred hotela nisu krili oduševljenje na licima, fotografisali su se sa konjma, a slavlje je nastavljeno u hotelu.

(tuzlanski.ba)