NovostiRS/BiH

“Marš besmrtnog puka” ponovo u Banjaluci: Građani nose slike PREDAKA UČESNIKA NARODNO-OSLOBODILAČKOG RATA

0

U organizaciji Vlade Republike Srpske-Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i uz pomoć gradskih i opštinskih odbora SUBNOR-a, 9. maja, sa početkom u 11 časova, prigodnim kulturno-umjetničkim programom i polaganjem vijenaca, biće obilježen Dan pobjede nad fašizmom.

– U Republici Srpskoj ovaj dan biće obilježen nizom manifestacija, na kojima će biti odata počast žrtvama Drugog svjetskog rata u kome je srpski narod učestvovao na strani antifašista, ali i podnio ogromne civilne žrtve – kaže predsjednik GO SUBNOR-a, Rade Džajić.

Centralno obilježavanje ovog događaja biće organizovano u Banjaluci, a počeće formiranjem kolone od 10.30 do 11 časova, koja će se kretati od parka „Petar Kočić“ do Trga palih boraca „Marš besmrtnog puka“, gdje će biti održan ostali dio programa.

Ovaj „marš“ u kojem  će učesnici u koloni nositi uvećane slike učesnika Drugog svjetskog rata, zastave ratnih jedinica iz NOR-a, transparente sa prigodnim porukam i slično, će predstavljati marš podsjećanja na poginule vojnike i civile iz NOR-a, koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma.

Sa ciljem obezbjeđenja što veće prisutnosti i odavanja počasti svim poginulim borcima i civilima u Narodno-oslobodilačkom ratu 1941-1945.godine, iz SUBNOR-a apeluju na sve, koji to žele, da im se pridruže na ovoj manifestaciji.

– Svaki građanin koji posjeduje  sliku svog pretka učesnika Narodno-oslobodilačkog rata, može se pridružiti formiranoj koloni-maršu. Ovo je prilika da se sjetimo onih koji su učestvovali u borbi protiv fašizma i odamo im dužnu počast – ističu u SUBNOR-u.

Inače, „Besmrtni puk“ je međunarodna društvena akcija koja je počela 2011. godine u gradovima Rusije tokom obilježavanja Dana pobjede – 9. maja.

Ova manifestacija se prošle godine održala u 64 zemlje, a ove godine očekuje se dvostruko veći broj država-učesnika.

srpskainfo.com

LUDNICA U SVLAČIONICI Kad Salah u trenucima najvećeg slavlja Hrvata opsuje NA SRPSKOM /VIDEO/

Previous article

I SNSD SE OGRADIO OD NJEGA Tukić vrijeđao sve koji traže PRAVDU ZA DAVIDA, pa se izvinio, ali to nije umanjilo GNJEV JAVNOSTI

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti