NovostiRS/BiH

Marić: Savez sindikata RS koji NE POSTOJI potrošio 15 miliona KM RADNIČKIH PARA

0

Savez sindikata RS od juče zvanično ne postoji, izjavio je Božo Marić, preds,ednik Sindikata uprave RS i jedan od lidera Konfederacije sindikata RS, povodom odluke Ustavnog suda RS, kojom su dijelovi Statuta Saveza sindikata proglašeni neustavnim i nezakonitim.

U Sindikatu uprave koji je mjesecima osporavao navedeni akt, ali i legitimnost izbora rukovodstva Saveza sindikata, na čelu s Rankom Mišić, tvrde da “organizacija koja je godinama djelovala mimo zakona mora da snosi odgovornost”.

– Sumnjam da su svjesno doveli u zabludu ostale delegate koji su učestvovali na Kongresu na kojem je izabrano rukovodstvo i odbijeno 26 naših amandmana na Statut. Savez Sindikata je potrošio više od 15,miliona KM radničkih članarina, a da članstvo o tome nije odlučivalo u skladu sa zakonom – poručuju iz Sindikata uprave RS, pozivajući radnike,  ali i Granske sindikate, koji djeluju u sklopu Saveza sindikata RS, da pristupe Konfederaciji sindikata RS.

– Javno pitamo Uniju Udruženja poslodavaca da li će nastaviti pregovarati sa Savezon sindikata, nakon što je Ustavni sud RS ocijenio da rade mimo zakona – poručio je Marić.

infosrpska.com

VOZOVI U RS STAJU U PONEDJELJAK Štrajk upozorenja NEZADOVOLJNIH željezničara iz šest sindikata

Previous article

Karan prijavljen Tužilaštvu zbog slučaja “Dragičević”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti