Majmun donio loptu sudiji na utakmici japanske lige

od prnjavorski 0

Pretposljednje kolo japanske Džej lige i susret između između Serezo Osake i Visela Kobe ostaće obilježeno ne po rezultatu i pobjedi domaćina od 3:1, već po sceni koja se dogodila prije početka utakmice, kada je sudiji loptu donijela maskota Sereza, ni manje ni više nego makaki majmun.

Na stadionu u Osaki, oko 30 hiljada navijača imalo je priliku da vidi ovaj nesvakidašnji događaj.

Maskota domaćeg tima, makaki majmun je prvo izveo svoj nastup, a potom uručio loptu glavnom sudiji Kimuri.

Iako su i igrači, treneri, sudije i navijači aplauzom i osmjesima pozdravili ovu “tačku”, sa njima se nije složila organizacija za zaštitu životinja (PETA), koja je žestoko protestvovala i osudila ovakav gest.

Japanci žele ovakvim potezima da promovišu fudbal u svojoj zemlji, a sličan gest viđen je prije par godina kada je loptu glavnom sudiji donio robot.

Serez je slavio u meču sa 3:1, dvostruki strijelac za domaćine bio je Sugimoto, jednom je mrežu gostiju zatresao Jonjić, dok je jedini gol za goste postigao Vatanabe.

(RTS)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>