Majka 12 djece se ubila zbog suprugovog nevjerstva?

Sarajevska policija istražuje okolnosti pod kojima je došlo do smrti 42-godišnje Nedžade Seferović iz ilidžanskog naselja Blažuj, koja je jutros u Domu zdravlja na Ilidži podlegla usljed povreda nanesenih vatrenim oružjem u predjelu stomaka.

Kako su za Faktor ispričali svjedoci u ulici Mratnjevače, gdje se jutros rano sve odigralo, Nedžada je počinila samoubistvo pucavši sebi u stomak iz pištolja, koji je vlasništvo njenog supruga Sabahudina, a za koji je navodno imao dozvolu.

Novinari su ga zatekli nedaleko od mjesta gdje se, navodno, ubila njegova supruga, sa kojom je, kako kaže, imao 12 djece.

“Ustali smo jutros kao i svako jutro, sve je bilo normalno. Ona je otišla da donese drva da naloži da ugrije vode da se možemo umiti, jer nam bojler ne radi. Izašla je iz kuće i nije se vraćala. Onda smo čuli kako je puklo tri-četiri puta. Djeca su sva istrčala da vide šta se dogodilo, ja sam zadnji tamo došao”, priča potreseni Sabahudin.

On je, kako kaže, vidjevši suprugu kako leži u krvi odmah pozvao policiju da javi šta je bilo i pitao smije li on, bez čekanja Hitne pomoći, prevesti ženu u bolnicu.

“Ne znam ni šta su mi rekli. Ja sam je s djecom odmah ubacio u auto i povezao prema bolnici, još je davala znakove života. Kad smo stigli u ambulantu na Ilidžu, kazali su nam da joj nema spasa”, kaže nam Sabahudin.

Kako kaže, pretpostavlja da se njegova supruga na taj korak odlučila zbog ljubomore.

“Bila je strašno ljubomorna. Ja sam tu dole imao jednu švalerku, i eto sad šta se desilo”, govori, odmahujući rukama.

Policija je za vrijeme boravka ekipe Faktora još osiguravala mjesto u blizini kuće, gdje se sve odigralo. U međuvremenu su policajci obavili razgovore sa svjedocima ovog događaja.

Na mjesto događaja stigao je i dežurni kantonalni tužilac, koja rukovodi uviđajem, a nakon što budu prikupljeni svi tragovi i dokazi, moći će se izjasniti da li se u ovom slučaju zaista radi o samoubistvu ili je u pitanju nešto drugo.

Kako se saznaje, vještak sudske medicine dr. Nermin Sarajlić obavio je spoljni pregled tijela, ali će najvjerovatnije biti zatražena i obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti nesretne žene. Istraga je u toku.

Izvor: Faktor