MagazinZanimljivosti

Mađarska snimateljka tuži Fejsbuk i izbjeglicu koju je šutnula

0
EUROPE-MIGRANTS/HUNGARY-CAMERAWOMAN

Mađarska kamermanka, koja je dobila otkaz pošto je snimljena kako sapliće i šutira izbjeglice na granici sa Srbijom, najavila je da će tužiti Fejsbuk i čovjeka kojeg je saplela dok je bježao sa djetetom u naručju.

EUROPE-MIGRANTS/HUNGARY-CAMERAWOMAN

EUROPE-MIGRANTS/HUNGARY-CAMERAWOMAN

Laslo kaže da će pošto se okonča krivični proces protiv nje, podnijeti dvije privatne tužbe. Kako je rekla za rusku “Izvestiju”, tužiće Fejsbuk koji je odbio da sa mreže ukloni grupe koje su joj prijetile, iako je zabranio grupe podrške. Druga tužba biće upućena protiv Osame Abdula Mosena, Sirijca koga je saplela dok je sa djetetom u naručju bježao od mađarske policije.

“Promijenio je svoje svjedočenje, iako je prvo optužio policiju”, rekla je kamermanka, iako se na dva različita snimka vidi da je ona ta koja ga je oborila na zemlju.

“Moj muž želi da dokaže moju nevinost. Za njega je to sada pitanje časti”, dodala je Laslo.

Incident se desio 8. septembra u blizini mađarskog sela Reske kada su migranti probili policijski kordon i trčali pored novinara, uključujući i Petru Laslo. Druga novinarska ekipa zabilježila je trenutak kada mađarska kamermanka podmeće nogu čovjeku u trku, a na drugom dnimku se vidi kako šutira još izbjeglica, među kojima je i jedno dijete.

Kamera Petre Laslo bila je uključena dok je šutirala izbjeglice, pa se na njenom snimku može čuti kako policajac uzvikuje “beba, beba, beba”, upozoravajući je da čovjek nosi dijete. Ona se kasnije izvinila za svoj postupak, pravdajući ga strahom.

U intervjuu za ruski list, Laslo je rekla da želi da se sa porodicom preseli u Rusiju pošto se u Mađarskoj osjeća zastrašeno.

“Razmišljamo o Rusiji i mislim da ćemo početi da učimo ruski. Za nas je bitno da napustimo Mađarsku. Odlučićemo poslije suđenja”, rekla je mađarska kamermanka.

https://youtube.com/watch?v=0JPs4kyBr7g

N1

Opozicija spremna na vanparlamentarnu borbu

Previous article

Kako je izgledala moda za muškarce 1970-ih (FOTO, VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin