NovostiRS/BiH

Lukač zatražio preduzimanje mjera prema policijskim službenicima stanice Lauš

0

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zatražio je danas od direktora Policije Darka Ćuluma da preduzme mjere prema policijskim službenicima Policijske stanice Lauš koji nisu blagovremeno preduzeli potrebne mjere i radnje u vezi sa prijavom od 18. marta da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo krađa u ulici Velibora Janjetovića 11, u Banjaluci.

 U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da je postupajući inspektor, nakon izlaska na lice mjesta, okvalifikovao djelo kao krivično djelo krađa i konstatovao da nema potrebe za vršenjem uviđaja.

“Nakon izvršene analize, uočeni su propusti u radu na ovom predmetu od postupajućeg inspektora, zamjenika komandira za poslove kriminaliteta i komandira Policijske stanice Lauš koji nisu preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na vršenju uviđaja i utvrđivanju okolnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog krivičnog djela”, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da je u kasnijoj istrazi ovo krivično djelo dovedeno u vezu sa tragično nastradalim Davidom Dragičevićem, ali u vrijeme prijave ova dva slučaja se nisu mogla dovesti u vezu.

“Postojanje odgovornosti, kao i sve okolnosti ovog slučaja utvrdiće unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, ističe se u saopštenju i naglašava da MUP Republike Srpske u svim situacijama u kojima postoji sumnja da su policijski službenici napravili propuste u radu, preduzima mjere i radnje na utvrđivanju odgovornosti i njihovom sankcionisanju.

SRNA

MjESEČNI HOROSKOP ZA MAJ: Ko će pronaći ljubav života, ko imati puno seksa, a ko će plivati u parama?

Previous article

Lidl u Švajcarskoj počeo prodavati marihuanu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti