NovostiRS/BiH

Lukač: Dužnost je sjetiti se junaka koji su dali život za Republiku Srpsku

0
Приједор - сјећање

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Prijedoru, gdje je prisustvovao obilježavanju 23 godine od formiranja Sedmog odreda Specijalne brigade policije MUP-a Srpske, da je dužnost svih sjećati se i odavati počast junacima koji su položili najveću žrtvu za Republiku Srpsku – svoj život.

Приједор – сјећање

“Obilježavanje dana ratnih jedinica prilika je da se svi zajedno prisjetimo onih koji su dali svoje živote za stvaranje Srpske i da im odamo počast. Danas smo ovdje da se prisjetimo osnivanja prijedorskog odreda specijalne policije”, naglasio je Lukač.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da je i sam, kao pripadnik Vojske Srpske, imao priliku da veliki broj borbenih dejstava izvede sa brigadom specijalne policije i da i posljednja dejstva u proteklom ratu budu na ovom prostoru Podgrmeča i Prijedora i sa pripadnicma Sedmog odreda specijalne policije.

Приједор - сјећање

“Danas želim da odam dužnu poštu poginulim pripadnicima odreda policije, da izrazim duboko poštovanje prema svim pripadnicima Specijalne brigade policije i da istaknem njihov ogroman doprinos koji su dali u stvaranju Srpske. To je bila jedna od najmobilnijih jedinica koju smo imali na prostoru Republike Srpske”, naglasio je Savčić.

Приједор - сјећање

Ratni komandant Sedmog odreda Specijalne brigade policija MUP-a Republike Srpske Zlatko Brdar rekao je da obilježavanje 23 godine od formiranja ovog odreda predstavlja mogućnost da se njeni pripadnici prisjete svojih saboraca i da odaju dužnu poštu poginulim drugovima.

“Sa ponosom se prisjećamo osnivanja, ali i naših poginulih drugova, njihovih vojničkih vrlina, hrabrosti, djela i lika, a ujedno vodimo brigu i o njihovim porodicama”, istakao je Brdar.

Приједор - сјећање

Vijence su položili i predstavnici Centra javne bezbjednosti Prijedor, komande Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske, delegacije odreda Specijalne brigade policije iz Trebinja, Doboja, Foče, Pala i Ilidže, te porodice poginulih pripadnika specijalne brigade iz Prijedora.

(Srna)

 

Derventa: Mladić preminuo na ulici

Previous article

Ovo su seksi trikovi muškaraca i žena

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti