LOPARE: Svi traže nestalog dječaka

Jutros od šest časova stotine ljudi  pretražuje svaki pedalj Lipovice u potrazi za nestalim Konstantinom Stijepićem.

Policija obližnje šume češlja sa psima tragačima, civilna zaštita u pomoć je pritekla sa termovizijskim kamerama. Brčanska gorska služba spasavanja teren snima uz pomoć drona.

„Ako dronovi snime nešto interesantno i zanimljivo onda ljudi koji su pored drona odu da pretraže taj teren pregledaju ga i uvjere se da li je sve čisto i ima li kakvih tragova“, rekao je  Adnan Osmanović, iz Gorske službe spasavanja Brčko.

Popodne se u potragu uključio i helikopterski servis. Sve ostalo već je upotrijebljeno, kažu oni koji tragaju puna dva dana. Među njima je i komšija Goran Tasovac. Od  preksinoć samo povremeno odmori. Prečnik od oko pet kilometara od kuće je već pregledan i ne može da vjeuje da nisu našli nikakav trag.

„Danas je lakše, teren je mnogo pristupačniji, ali nema nikakvog rezultata. Ali sad kako nam pokazuju kako da obilazimo i kako da tražimo, šta drugo pretpostaviti nego da je dijete prešlo veći dio terena nego smo mi očekivali“, kazao je  Tasovac.

Članovi porodice  nijemo šetaju dvorištem, pred kamere ne žele. Mještani kažu da je Konstantin u dobroj kondiciji i da odlično  poznaje teren.

Dječak je poslednji put viđen u šumi u blizini kuće. Majka je sa komšinicom prvo pokušala da ga nađe, a onda pozvala policiju.

Sina je vidjela na proplanku s ovcama, krenula prema njemu, ali dok je stigla, Konstantinu se izgubio trag, pričaju komšije. Tražila je do mraka, a onda pozvala u pomoć. Majka je i danas sa ekipama dan provela u šumi.

„Radi se o djetetu koje boluje od autizma te ovom prilikom molimo građane na području opštine Lopare ali i ostalih susjednih opština da pregledaju stacionarne objekte jer postoji mogućnost da se dijete i sakrilo u jednom od takvih“, rekla je Aleksandra Simijlović, portparol CJB Bijeljina.

Iz policije apeluju da ih građani  koji imaju bilo kakve informacije odmah  obavijeste na  broj 122 i napominju da je dječak na sebi imao sivu trenerku i jaknu i zelene čizme. Nadu porodici i svima koji ga traže uliva nedavno iskustvo  brčanskih spasilaca. Nestalog brata i sestru  našli su nakon tri, odnosno, šest dana.

atv

Ad

You might also like

Komentariši