NovostiRS/BiH

Ljekari savjetuju: Nosite bocu sa vodom i štitite se od sunca

0

Nošenje adekvatne odjeće i obuće i boce sa vodom i zaštita od sunca, savjeti su ljekara građanima povodom veoma toplog vremena koje se i danas očekuje.

sunce-temperatura

Posebno bi trebalo da se pričuvaju starije osobe, hronični bolesnici, oni koji imaju neko endokrinološko oboljenje, alkoholičari i gojazne osobe.

Ljekari savjetuju nošenje kačketa, uzimanje sladoleda i voćnih sokova, boravak pored fontane u hladovini parka i korišćenje klima uređaja pri čemu treba voditi računa da ne bude velika razlika između unutrašnje i spoljašnje temperature.

Ljekari apeluju i da ne koristite, ukoliko ne morate,  vozila javnog gradskog prevoza u vrijeme kada se, oni koji rade, vraćaju sa posla.

Ljekarima se u vrelim ljetnim danima najčešće obraćaju srčani i respiratorni bolesnici, astmatičari, dijabetičari i pacijenti sa malignitetima.

Kada su visoke temperature vazduha, savjetuje se i lagana ishrana sa dosta voća i povrća, uzimanje pet obroka dnevno, izbjegavanje izlaganja suncu u najtoplijem dijelu dana, odmor i oprez na kupalištima i u saobraćaju. tanjug

Dnevni horoskop za 12.jun

Previous article

Opljačkan market u Banjaluci: Uz prijetnju pištoljima odnijeli 900 KM

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti