MagazinSvaštara

LG predstavio levitirajući zvučnik

0

PJ9 lebdi iznad bazne stanice i reprodukuje muziku, a kada se nakon deset sati baterija isprazni, sam se spusti na stanicu i napuni bateriju

Kako gmuziku sve više slušamo na mobilnim uređajima na (tihim) zvučnicima nezadovoljavajuće kvalitete, posljednjih godina sve su popularniji Bluetooth zvučnici koji se povezuju s telefonima i tabletima i putem njih se reprodukuje muzika.

LG je ove sedmice najavio zvučnik PJ9 kojeg će službeno predstaviti na najvećem sajmu potrošače elektronike na svijetu (Consumer Electronic Show – CES) koji se tradicionalno svake godine održava u Las Vegasu, a ovaj se zvučnik razlikuje od konkurentskih modela po tome što lebdi iznad bazne stranice.

Bazna stanica služi kao subwoofer, ali i kao punjač pa kada se baterija zvučnika isprazni (nakon desetak sati rada) on će se samo spustiti na baznu stanicu i napuniti.

U LG-u hvale kvalitetu zvuka ovog uređaja (što je nešto u što će se novinari i korisnici morati uvjeriti kada PJ9 bude dostupan i kada ga budu mogli testirati), a na Tech Spotu kažu kako su za levitiranje zvučnika iznad bazne stance ‘zaslužni snažni elektromagneti’.

Pored navedenog, treba napomenuti kako je ovaj zvučnik vodootporan tako da, ako se njegovim vlasnicima prolije tekućina na njega, neće biti štete. Iz LG-a još nisu objavili cijenu ovog uređaja te je sigurno da će biti skuplji u odnosu na konkurenciju, a na temelju sličnih levitirajućih zvučnika koji su već predstavljeni, predviđa se kako će se njegova cijena kretati između 150 i 200 dolara.

zimo.hr

Ukraden BMW vrijedan 20.000 KM

Previous article

Kazna zbog vožnje pod uticajem kafe?!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin