Letjelo kamenje: Traktor zimske službe polupao prozore na kućama i automobilima

od redakcija 0

Traktor koji je peskom posipao Ulicu Ivana Kukuljevića u naselju Petrićevac, oštetio je nekoliko automobila i razbio prozore na četiri kuće, tvrde meštani.

 

Za ovu ulicu zaduženo je preduzeće „Niskogradnja“, a meštani su istog trenutka, kada su videli šta se dešava, pozvali odgovornog u preduzeću, a zatim i policiju.

Među oštećenim automobilima je i automobil Gorana Vračara kome je kamenje oštetilo šajbu, koja košta 250 KM.

– Od kako je pao sneg nisu čistili našu ulicu. Danas, po prvi put, došao je mali traktor i bacao pesak i to je podiglo neko ogromno kamenje. Slupao je šajbu na autima i prozore na četiri kuće. Komšije su zustavile traktor, odmah su zvaki nekog šefa, on je došao i video to. Rekli su da će nas zvati, i sada se ne javljaju uopšte. Uskoro će doći policija da napravi uviđaj – rekao je Goran Vračar.

On objašnjava da su nastale male ogrebotine, ali za nekoliko dana šajba će zbog hladnoće sva biti upropaštena. Meštani kažu da nisu zadovoljni kako „Niskogradanja“ obavalja svoj posao, te da su se žalili što niko nije čistio ulicu do sada, međutim, ako ovako čiste, kažu, bolje da ne dolaze.

Vlasnik „Niskogradnje“ Ljubomir Ćubić odgovorno tvrdi da šljunak kojim je posipana ulica nije bio krupniji od osam milimetara, pa nije ni mogao polupati stakla. Kaže da štetu nije mogao prouzrokovati ni traktor, jer je tako malen „da bi ga čovek mogao preskočiti“.

-Radni vek sam proveo u zimskoj službi i odgovorno tvrdim da prozore nije mogao polupati šljunak koji posipamo po ulicama. Tražio sam da meštani pozovu policiju, koja će obaviti uviđaj i napisati zapisnik. Ako utvrde da je naša krivica, platićemo im odštetu – rekao je Ćubić.

Kaže da je i njemu samom dosadilo održavanje ulica zimi, jer ih uvek neko kritikuje zbog neočišćenih ulica. Osim toga, imaju problem i sa Banjalučanima, koji mesečno podnesu između 15 i 20 zahteva za odštetu, tvrdeći da im je šljunak oštetio vozilo.

-Imam dva advokata koji me na sudu brane od građana koji traže odštetu. Kada zapisnik policije ne ide u našu korist, tada i izgubimo parnicu – kaže Ćubić i dodaje da je kazna za preduzeće 2.000 KM, a za direktora 500 KM.

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>