SportTenis

Lekont: Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi

0

Anri Lekont, nekadašnji francuski teniser, tvrdi da Novak Đoković i dalje ne uživa u tenisu, iako je u posljednje vrijeme počeo da pruža bolje partije.

Lekont tvrdi da je Novakov problem mentalne prirode i da mu je potrebno vrijeme kako bi povratio osjećaj koji je imao ranije.

“I dalje ne vjerujem da Novak uživa na turu. Rekao bih da je potrebno da vjerujete da možete da se vratite jer, u ovom trenutku, možda to radi da bi se dokazao drugima oko sebe. On je sjajan momak, veliki teniser koji je psihički bio veoma jak, ali mu i dalje treba nešto kako bi se potpuno vratio”, rekao je Lekont.

Nekada peti teniser svijeta uporedio je Srbina sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, za koje je istakao da su jedinstveni.

“Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi i on mora da pronađe način da ponovo igra u finalima i osvaja turnire. Ali nisu svi Federer ili Nadal, koji su odmah po povratku na teren trijumfovali na Gren slemovima. To je nerealno”, rekao je Lekont.

Đoković i Lekont su veliki prijatelji – 54-godišnjak je često Novakov gost na turnirima i dobro ga poznaje privatno.

“Najkomplikovanija stvar će mu biti na mentalnom planu. Kada ste bili ‘broj 1’ i osvojili 12 Gren slemova, pokušati da se vratite na prethodni nivo je veoma teško. Nole mentalno mora da se promijeni skroz i priupita sebe, ili nekoga drugog, šta je potrebno da bi ponovo uživao u igranju tenisa”, zaključio je Lekont.

(B92)

Pirlo se zvanično oprostio od fudbala u meču asova VIDEO

Previous article

PRNJAVOR: Bazeni “Plava laguna” počinju sa radom

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Sport