Legendarni turski fudbaler Hakan Šukur bi mogao u zatvor

Legendarni turski fudbaler Hakan Šukur, mogao bi završiti u zatvoru. Prijeti mu kazna od četiri godine, ako se utvrdi da je kriv za uvredu turskog predsjednika Erdogana. Šukur je, navodno, uvrijedio Erdogana svojim komentarom na društvenoj mreži Twitter.
Sukur
Prvo saslušanje očekuje se već u sledećih nekoliko sedmica.
Slučaj protiv Šukura se vodi zato što je uvrijedio Erdogana i njegovog sina na Twitteru, saopštili su strani mediji, a slučaj je predat nadležnom Sudu.
Šukur je izjavio da nije imao namjeru da uvrijedi predsjednika, te da Erdogan nije bio meta njegovog tvita. Ipak, tužioci smatraju da je tvit usmjeren direktno ka turskom predsjedniku, prenosi agencija Dogan.

Erdoganov advokat Ahmet Ozel, rekao je da je evidentno da je Šukur govorio o turskom predsjedniku i da je “jasno da je počinio zločin za koji je optužen”.

Ipak, nije zvanično poznato da li je Šukur u zemlji. 44-godišnji Šukur je ubrzo odgovorio na tvitove i rekao da se preselio u Sjedinjene AMeričke Države kako bi otvorio sprotsku akademiju. Iz tog razloga nije poznato da li će prisustvovati suđenju.

Prnjavorski.net