LEDENA NEDJELJA: Sutra u BiH minus 27 stepeni i nove snežne padavine

od redakcija 0

Sutra se na sjeverozapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno je moguć slab snijeg.

 U ostatku BiH biće sunčano. U jutarnjim satima preovladavaće vreme sa mrazom i maglom po kotlinama. Vetar će duvati na zapadu Bosne, umeren do pojačan, severoistočni, a u ostatku Bosne slab zapadni i severozapadni. U Hercegovini će duvati umerena do pojačana bura.

Jutarnje temperature kretaće se od -20 do -13, na jugu od -8 do -2, na planinama i visoravnima do -27, a dnevne od -12 do -6, na jugu od -5 do nula stepeni.

Nastavlja se period nepovoljnijih biometeoroloških prilika. Stabilnije vreme, uz više sunca, ugodno će delovati na većinu ljudi, ali će izrazito niske temperature i dalje predstavljati najveći problem za osetljive osobe, naročito hronične bolesnike sa kardiovaskularnim tegobama i astmatičare.

Neophodno je povesti brigu o adekvatnom oblačenju i zaštiti od hladnoće, posebno tokom jutra i večeri, te se ne izlagati preteranim aktivnostima.

Izvor: radio sarajevo

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>