NovostiRS/BiH

Lažni policajci bh. vozaču ukrali 100.000 evra

0
Na ispitivanju u karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu dvojica mladića su osumnjičena da su 25. aprila na autocesti kod Karlovca, na izlasku iz tunela u smjeru Zagreba, od 23-godišnjeg hrvatskog i bh. državljanina ukrali više od 100.000 evra, a jedan od njih pritom se lažno predstavio kao policajac, saopštila je karlovačka policija.

tunel

Naime, uhapšen je 20-godišnji počinitelj razbojštva i 25-godišnjak koji mu je pomagao, dok se za trećom osobom, koja je tog dana bila s počiniteljem u automobilu, još traga i utvrđuje mu se identitet.

Lažni policajci su prošlog ponedjeljka oko 23 sata kod tunela Sv. Marko, uz korištenje bljeskalice za zaustavljanje vozila i vatrenog oružja zaustavili osobni automobil bh. registracijskih oznaka i opljačkali vozača.

Očito su kradljivci dobro znali na koga će se namjeriti, odnosno koji će automobil zaustaviti i pokupiti tako veliku količinu novca.

Krađu je istoga dana prijavio vlasnik firme u kojoj opljačkani radi.

Prema rezultatima kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 20-godišnjak, koji je uhapšen u petak, prije razbojstva je autocestom vozio iznajmljeni automobil bh. oznaka, ali sa nepripadajućim registracijskim oznakama.

Ukrali ključeve i mobilni

Upravo je on kod tunela Sv. Marko zaustavio vozilo, lažno se predstavio kao policijski službenik i uz prijetnju vatrenim oružjem od 23-godišnjeg vozača otuđio više od 100.000 evra, ključeve vozila i mobilni telefon.

S njim je bila još uvijek nepoznata osoba, ali je u pomaganju u razbojništvu učestvovao i 25-godišnjak koji je uhapšen u subotu.

Kroz njihovo saslušanje i istragu, Županijsko državno odvjetništvo tek treba rasvijetliti pozadinu svega, a najavili su i službeno saopštenje.

(Fokus.ba)

Banjaluka: Olujni vjetar nanio štetu na nekoliko lokacija

Previous article

I dalje kiša i prohladno, na planinama snijeg

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti