Lavrov čestitao Dačiću Dan Državnosti

AppleMark

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov uputio je čestitku šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću povodom Dana državnosti Srbije, u kojoj je istakao da Rusija visoko ocjenjuje postignutu dinamiku rusko-srpske saradnje u duhu strateškog partnerstva.

 

“Ubijeđeni smo da maksimalno unapređenje cjelokupnog kompleksa bilateralnih veza u političkoj, trgovinsko-ekonomskoj i kulturnoj oblasti potpuno odgovara temeljnim interesima i nastojanjima naroda Rusije i Srbije”, naveo je Lavrov.

On je u čestitki posebno istakao aktivan dijalog o aktuelnim pitanjima međunarodne agende, kao i uspješnu saradnju u okviru doskorašnjeg predsjedavanja Beograda Organizaciji za crnomorsku ekonomsku saradnju.

“Želim ti zdravlje, blagostanje i dalje uspjehe u tvojoj odgovornoj djelatnosti”, navodi se u čestitki šefa ruske diplomatije.

Sretenje − Dan državnosti Srbije obilježava se u spomen na početak Prvog srpskog ustanka (15. februar 1804) i čin proglašenja (Sretenjskog) Ustava Knjaževine Srbije (15. februar 1835).

(Srna)