Lada Raven/Vector R1

Dizajner Dmitry Lazarev, našao je firmu koja će mu pomoći da ostvari san i da Ruski superautomobil postane stvarnost.

A guest experiences a Tesla car at a car handover ceremony in Shanghai as American electric carmaker Tesla Motors delivers their Model S carsto its first buyers in China on April 23, 2014

Dizajner Dmitry Lazarev, koji je osmislio dizajn za futurističnu Ladu Raven prošle godine, našao je firmu koja će izraditi 100 primjeraka ovog modela. Trenutno je u potrazi za stručnjacima iz auto – industrije koji će implementirati njegov dizajn i pomoći u izradi prvog Ruskog superautomobila. Lazarev se udružio sa konstruktorima firme Vector kako bi proizveli 100 automobila. Ovaj dizajn je predstavljen firmi AvtoVAZ, međutim, proizvođač Lade je pristojno saopštio da nisu u mogućnosti da izrade ovakav automobil.

“Tržište AvtoVAZ’-a su modeli namijenjeni pretežno za porodične automobile. Sportski automobil bez gepeka definitivno nije u našem stilu” rekli su iz AvtoVAZ-a.

© PHOTO: DMITRY LAZAREV – LADA Raven/Vector R1
Ipak, konstruktori iz Vectora su pristali da učestvuju u projektu.
© PHOTO: DMITRY LAZAREV – LADA Raven/Vector R1

“Trenutno, tim dizajnera i inženjera radi na ovom automobilu. Proizvešće se ograničen broj vozila i zvaće se Vector Raven”, najavili su iz tima.

© PHOTO: DMITRY LAZAREV – LADA Raven/Vector R1
Iako se Lazarev još uvijek nada da će se povezati sa Ladom u budućnosti, zajedno sa ljudima iz Vectora, u potrazi je za novim partnerima koji će pomoći u izradi automobila.

Kako bi održali ideju i politiku preduzeća kao i svoju reputaciju o proizvodnji praktičnih vozila, Lada je osmislila Vesta Cross Concept, off road vozilo koje je predstavljeno na Moskovskom Off-Road Show 2015, krajem avgusta.

Prnjavorski.net