Kućni lijek: Pokrijte se ćebetom od 10 kg i riješite se stresa

Neplaćeni računi, problemi na poslu i svađa sa partnerom – svaki dan smo podložni nekom stresu i osjećamo se napeto, a nauka je otkrila kako da kod kuće “liječite” živce dok spavate, piše “Lepa & Srećna”.

Naučnici otkrivaju da, ukoliko se pokrivate teškim pokrivačem ili ćebetom, uspjećete da umirite nervni sistem i izbjegnete napade anksioznosti. Stručnjaci ovaj vid liječenja nazivaju terapija gravitacionim ćebetom, a istraživanja su dokazala da tako umirujemo napetost, lakše i kvalitetnije spavamo, pa se ovakva terapija preporučuje i osobama koje pate od nesanice.

Stručnjaci ističu da treba da se pokrivate ćebetom koje je teško 10 odsto od vaše težine, pa ako imate 70 kilograma treba da se pokrijete ćebetom koje je teško sedam kilograma. Možda vam u početku ovaj vid terapije ne prija, ali kada se naviknete i prođe nekoliko nedjelja osjetićete veliku promjenu ujutru, navode stručnjaci. Smatra se da će ova terpija učiniti da se osjećate smireno i da će vam pomoći da se lakše suočite sa svakodnevnim stresom.

(Kurir)