Krsmanović: NDP još nije odlučio hoće li podržati kandidate SDS-a i PDP-a

od prnjavorski 0

Potpredsjednik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/Zdravko Krsmanović izjavio je da NDP još nije odlučio hoće li podržati kandidate za predsjednika Republike Srpske iz SDS-a, ili za člana Predsjedništva BiH iz PDP-a.

Prema njegovom mišljenju, počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić bio bi daleko ozbiljniji kandidat za funkciju predsjednika Republike Srpske, dok bi funkcioner SDS-a Mirko Šarović bio idealan protivkandidat lideru SNSD-a Miloradu Dodiku u trci za člana Predsjedništva BiH.

Krsmanović smatra da Savez za promjene mora pobijediti na oktobarskim izborima jer “ovo je istorijski trenutak” da se sruši vlast u Srpskoj.

“Tu nema kompromisa za bilo kakve sujete pojedinaca i da njihov lični ili partijski interes bude iznad opšteg”, rekao je Krsmanović za Televiziju N1.

On je ocijenio da javnost u Srpskoj traži da se prioritet da funkciji predsjednika Republike Srpske jer to je stvarna promjena.

“Mi smo kao Savez za promjene sada na vlasti u institucijama BiH i nismo izvršili ono što je naše biračko tijelo tražilo. Nama je prioritet funkcija predsjednika, a onda člana Predsjedništva i tu trebaju ići najizrasliji kandidati, a ne pojedinci koji jesu kvalitet ali ne mogu iznijeti pobjedu”, rekao je Krsmanović.

N1 podsjeća da je SDS izgubio značajno članstvo u Krajini, te da odlasci Borislava Bojića, Nenada Stevandića, Ognjena Tadića, Darka Banjca i drugih nose i dio biračkog tijela.

“Činjenica je da SDS prilično loše stoji kada je riječ o Banjaluci koja je najveće biračko tijelo. Nema jaku ukorijenjenost na ovome prostoru i usudio bih se reći da je dosta glasova starih SDS-ovaca preuzeo DNS”, rekao je doktor političkih nauka Vlado Simović.

N1 navodi da poznavaoci političkih prilika smatraju da patriotski blok, koji će činiti najveća politička stranka SNSD i još desetak partija, udruženja i nevladinih organizacija, u izborni proces ulazi rasterećeno, te da je popularnost trenutne vladajuće koalicije, danas daleko veća nego 2014.

(Srna)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>