Krajem mjeseca novi snijeg, ali i veće temperature: Evo kakvo će vrijeme biti u BiH tokom sedmice

Januar je pri kraju, a za razliku od prvih nekoliko dana kada nama je doneo obilne snežne padavine  i izuzetno niske temperature, do kraja ove sedmice temperature neće ići daleko ispod nule, a sneg će zaobići veći deo BiH.

 Međutim, padavine nas očekuju na samom kraju meseca, ali dobra vest je da tada stižu i veće temperature.

Nedelja će u većini BiH biti vedra uz dnevne temprature od minus šest do nula, na jugu šest do 11 stepeni. Vedro će biti i u ponedeljak, ali samo u Hercegovini i zapadnoj Bosni, dok se u ostalim delovima BiH očekuje pretežno oblačno vreme s maglom. U centralnim i istočnim delovima Bosne naoblačenje će se tokom dana smanjivati, a dnevne temperature kretaće se od minus tri do dva, a na jugu od osam do 12 stepeni.

U utorak oblačno

Utorak će u celoj BiH biti uglavnom oblačan, a u pojedinim delovima Bosne u poslepodnevnim satima je moguć i slab sneg. Dnevne temprature će se kretati od minus četiri do jedan, a na jugu od šest do 10 stepeni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u sredu će preovladavati pretežno sunčano vreme, a u ostatku BiH biće oblačno. Temperature će biti nešto niže, od minus tri do dva, a na jugu od pet do 10.

U četvrtak će u Hercegovini biti vedro, a u Bosni umereno do pretežno oblačno. Dnevne temperature će se kretati od minus tri do dva, a na jugu šest do 10 stepeni.

Porast temperatura

Krajem meseca će uslediti period nestabilnih vremenskih prilika s padavinama širom BiH.

Porast temperatura očekuje se od 29. januara kada će se maksimalne dnevne temperature u Bosni kretati od četiri do devet, a u Hercegovini od osam do 13 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Klix.ba