Automobilizam

Kraj za Mercedes B klasu Electric Drive

0

Mercedes je saopštio da će u trećem kvartalu ove godine prestati da nudi električnu B klasu, koja se od decembra 2013. godine proizvodi u fabrici Rastatt u Njemačkoj.

To je u intervjuu za Automotive News potvrdio i Rob Moran, predstavnik za medije u Mercedesu USA.

Kako bilo, do sada je prodat samo 3.651 primerak Mercedes B klase Electric Drive pa odluka o njegovom ukidanju i ne čudi. Još jedan od razloga za ukidanje leži i u činjenici da Mercedes fabriku priprema za proizvodnju nove generacije A klase hatchback koja se očekuje tokom sledeće godine. Standardna B klasa inače ostaje u proizvodnji. Električnu B klasu pokreće elektromotor sa 177KS, pri čemu ovaj 1780 kg teši automobil sa jednim punjenjem litijum-jonskih baterija (28 kWh) može da pređe 140 km. Cena u SAD-u iznosi 39.900 dolara.

U međuvremenu, Mercedes priprema i čitavu gamu novih električnih modela (EQ podbrend), pri čemu će do 2025. biti promovisano 10 takvih vozila (uz ulaganje od 10 milijardi evra). Jedan od njih će biti i EQA, kompaktni električni model. S tim u vezi, Mercedes će EQA u formi studije pokazati već na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu, dok serijski model treba da stigne do 2020. godine.

Auto.blog.rs

 

SRBAC: Nakon 18 godina požalili se na crijep i dobili novi

Previous article

Zbog svog imena, ovaj Hrvat teško da bi mogao da uđe u Srbiju!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.