NovostiRS/BiH

Krade auta i rastura lažni novac: Opasni prevarant iz Tuzle viđen i u Sarajevu (FOTO)

0

Prevarant za kojim traga tuzlanska policija viđen je i u Sarajevu, tačnije na benzinskoj pumpi Energopetrola u naselju čengić vila.

Riječ je o muškarcu koji je koristeći lične dokumente na ime Massimiliano Lenkowicz 14. decembra iznajmio automobil u tuzlanskoj rent-a-car agenciji “Dalton”, a potom mu se uzgubio svaki trag. Dok je iznajmljivao automobil, prevarant se pretvarao da ne zna bosanski jezik i pričao je isključivo na italijanskom.

– U međuvremenu smo saznali da je oštetio i jednu turističku agenciju u Tuzli. Tu je razmijenio 500 eura koji su oštećeni, a pričao je bosanski jezik. Smatramo da su time potvrđene naše sumnje da se radi o čovjeku koji koristi lažne dokumente – kaže za Faktor Denis Hamustafić vlasnik rent-a-car agencije Dalton.

Hamustafić je također nezvanično saznao, a o tome je obavijestio i policiju, da pomenuta osoba posjeduje i veću količinu falsfikovanog novca koji mjenja u sitnije apoene, obilazi javna mjesta i traži načine za različite prevare.

– Posljednje što smo saznali je da je viđen na Čengić vili u Sarajevu. Od policije još uvijek nemamo nikakve informacije. Prevarant je u bjekstvu, a našeg automobila još nema – kaže Hamustafić.

Hamustafić još jednom apeluje na sve one koji primijete ovog prevaranta da budu oprezni te da obavijeste policiju ili se jave rent-a-car agenciji “Dalton”.

Izvor: Faktor.ba

Dodik otišao u Sarajevo po američku vizu

Previous article

MAJKA KOJA JE BACILA BEBU U DRINU “Da je zaplakala, sve bi bilo drugačije. Nisam mogla ponovo sve isto da preživljavam”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti