KOŽA VAM JE BEŽIVOTNA I SIVA: Evo koje greške pravite u svakodnevnoj njezi!

Postoje greške koje pravimo često, a veoma se negativno odražavaju na kožu lica. Najpre, nedovoljne ili preterana higihena, često menjanje preparata za negu, odlazak na spavanje sa šminkom. Sve ovo može veoma oštetiti kožu i doprineti preranom starenju.

Loše navike koje utiču na izgled lica!

Foto: Profimedia

Skinite šminku

Za skidanje šminke potrebne su vam samo dva minuta, a pomoći će koži da godinama zadrži svež i negovan izgled. Inače će koža celu noć biti pritisnuta teretom masnoća, nečistoća i čestica šminke, a posledica su začepljene pore i akne, upozoravaju dermatolozi.

Nežno se odnosite prema koži lica

Grubi pokreti pri uklanjanju šminke sa očiju rastežu kožu i smanjuju njenu elastičnost. Najbolji su blagi odstranjivači šminke, a idealna zamena je i dečji šampon.

Mikrobi vrebaju iz stare šminke

Zamenite maskaru svaka tri meseca, a kremasta rumenila, pudere i senke ne upotrebljavajte duže od šest meseci. Puderi u prahu traju do dve godine, a ruževi oko godinu dana.

Pet stvari koje treba da sadrži letnji neseser!

Foto: Profimedia

Čitajte deklaracije

Pri odabiru kozmetičkih preparata bacite pogled na spisak sastojaka. Najefikasniji preparati su oni koji na deklaraciji imaju retinoide, AHA, peptide, vitamin C i hijaluronsku kiselinu.

UV zraci postoje tokom cele godine

Kreme sa zaštitnim faktorom nisu rezervisane samo za leto i sunčanje. Tokom cele godine izloženi smo štetnom delovanju UV zraka, koje su glavni krivac za prerano starenje kože.

Srećom, većina pudera novije generacije ima neki zaštitni faktor, koji vam je sasvim dovoljan van letnjih meseci.