BalkanNovosti

Konačno ugašen blog Vijesti Ummeta

0

Famoznom islamističkom blogu Vijesti Ummeta, putem kojeg su veličane strahote u režiji terorističke organizacije Islamska država, trenutno nije moguće pristupiti.

20160508104024_368612

Na adresi vijestiummeta.wordpress.com navedena je poruka da je blog arhiviran ili suspendovan zbog kršenja uslova korištenja.

Vijesti Ummeta su prvo funkcionisale kao portal, koji je takođe promovisao aktivnosti terorista, te je ugašen. Potom su se fanatici koji stoje iza ideje širenja straha i mržnje preselili na multiblog platformu kompanije WordPress, gdje su, konačno – suspendovani. Prethodno je ugašen i veći broj Facebook stranica i Twitter naloga Vijesti Ummeta. “Nezavisne” su, podsjetimo, do sada ukazale na niz prijetećih poruka koje je neumorno postavljao administrator huškaške online-stranice.

“Naša braćo, vi se sada spremajte, prsluke sa bombama pripremajte, dosta nam je poniženja bilo, u ponosu mi ćemo da živimo”, glasila je jedna od poruka  u video-snimku objavljenom prije par mjeseci na spornom blogu, a kojom su bh. građani pozvani na krvoproliće.

Postupci onih koji stoje iza Vijesti Ummeta zgrozili su javnost i kada je na toj stranici veličano pogubljenje hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, koji je ubijen u avgustu prošle godine, nakon što je otet u Egiptu, gdje je radio. “Ovo je završetak hrvatskog državljanina i svakog ko se poigrava s Islamskom državom”, objavile su tada Vijesti Ummeta.

nezasvisne.com

Pogledajte kako je Dodik dočekao Nikolića VIDEO

Previous article

Vlašički Robinzon proizvodi duvan i sadi lubenice

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan