MagazinSvijet poznatih

Konačno OTKRIVENO kako je Majkl Džekson izvodio svoj legendaran POKRET!

0

Naučnici su otkrili tajnu ne baš tako lakog trika iz poznatog spota “Smooth Criminal” Majkla Džeksona.

Čuveno naginjanje pevača od uglom od 45 stepeni mnogi su pokušavali da objasne na različite načine. Magneti u cipelama, kanapi kojima su ga pridržavali bila su samo neka od mogućih objašnjenja.

Ipak, neurohirurzi su sada detaljno objasnili kako je pop legenda mogla da postigne nemoguće i izvede biomehanički nemoguć pokret.

U spotu iz 1987. godine, Džekson se naginje iz gležnjeva, dok sve vreme svoje telo održava u pravoj liniji, poput štapa.

Iluziju koju su mnogi pokušali da imitiraju (najčešće neuspešno), pevač je izveo zahvaljujući posebnim cipelama i njegovoj snazi.

Stručnjaci upozoravaju druge da ne pokušavaju da naprave ovaj potez kod kuće, da se ne bi povredili.

“Većina utreniranih plesača sa dobrom snagom središnjeg dela tela može da se sagnuti maksimalno 20 do 30 stepeni napred. Džekson je uspeo to da uradi pod uglom od 45 stepeni i tako ostvari nešto neverovatno”, rekao je Manjul Tripathi, koji je u saradnji sa kolegama sa instituta za medicinsku edukaciju i istraživanje u Čandigaru u Indiji radio na istraživanju, piše BBC.

Miriti Murungi

@NutmegRadio

Academia is dope because you can study MJ's Smooth Criminal lean and then write about it in the Journal of Neurosurgery. http://www.bbc.com/news/health-44195073  pic.twitter.com/b5kt626Nzy

Miriti Murungi

@NutmegRadio

Kada bi neko pokušao da izvede taj poznati pokret, primetio bi da taj poseban položaj i snaga koja je potrebna za zauzimanje te poze, nije posebno opterećenje za leđne mišiće, već predstavlja opterećenje za Ahilovu tetivu.

Time je naginjanje ograničeno, pa čak i u slučaju kada je neko sličnih atletskih mogućnosti kao Kralj popa, piše Express.

Dodatne stupnjeve i fleksibilnost njemu je omogućila upravo povišena obuća. Prorez u ovliku latiničnog slova V na dnu svake pete njegovih cipela ima poseban deo koji ga drži čvrsto na zemlji i omogućava mu naginjanje napred, zbog težine koja prkosi gravitaciji.

Brent A. Friedman@BrentPHL

Yet another reason Michael Jackson was brilliant: Patents.

b92

Mrzite li Srbe? “Pozdrav za Beograd” – “Ko ih je*e”

Previous article

Kao igračke: Kineski klonovi Mercedesa i Land Rovera

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin