NovostiRS/BiH

Kolone vozila na granici sa Hrvatskom, zadržavanja i do dva sata

0

Kolone vozila čekaju na prelazak granice BiH prema Hrvatskoj, posebno na graničnim prelazima Doljani i Ivanica gdje su zadržavanja do dva časa, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na graničnim prelazima Trebimlja u opštini Ravno, zatim Gabela Polje i Bijača na izlazu iz BiH čeka se od 40 minuta do jednog časa. Na graničnim prelazima Neum jedan i Neum dva na prelazak granice čeka se od 30 do 40 minuta. Na ulazu u BiH na graničnom prelazu Brod čeka se do 40 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pojačan saobraćaj na putevima prema moru U Hrvatskoj je pojačan saobraćaj na putevima prema moru, u priobalju, na pojedinim graničnim prelazima sa BiH i Slovenijom, te u trajektnim lukama i pristaništima, saopštio je Hrvatski auto-klub /HAK/. Saobraćaj je veoma gust na auto-putu između Zagreba i Karlovca, pa se vozačima savjetuje da drže razmak između vozila.

Na auto-putu između Zagreba i Bosiljeva, prema Rijeci i Splitu, povremeno se vozi u koloni, dok naplatom Lučko, u oba smjera, nema dužih čekanja. Kolona vozila na graničnim prelazima Kaštel i Plovanija sa Slovenijom duga je dva kilometra, pa se dijelom proteže i na Istarski ipsilon. Iz HAK-a napominju da je u saobraćaju svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista, pa vozače upozoravaju da paze na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju i ne oduzimaju im prvenstvo prolaza.

 

srna

MAGISTRALNI PUT PRNJAVOR-KLAŠNICE: Sutra prijepodne privremena obustava soabraćaja

Previous article

Žestoke reakcije jer je Ivanka sjela ‘u očevu stolicu’

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti