Kolinda, sarma i čvarci su sada hit u Hrvatskoj

Neopisivi uspeh Hrvatske reprezentacije u fudbalu ostao je, takoreći u senci njihove predsednice Kolinde Grabar Kitarović. Njeni zagrljaji nadjačali su i sjajnog Luku Modrića, prema izveštajima marketinških stručnjaka. A ako je suditi po današnjim objavama komšije itekako umeju da iskoriste ovaj trenutak za lični PR, pa je na jednom renomiranog hrvatskom portalu objavljen tekst na engleskom o tome šta treba da probate od jela u Hrvatskoj. Zanimljivo, na spisku su između ostalih sarma i čvarci.

Foto: Getty
Foto: Getty

Tomislav Grubišić, vlasnik “Mediatoolkita”, zagrebačke marketinške kompanije kaže za “Index.hr”:

“Brojevi su ogromni i nikad zabieženi u istoriji Hrvatske – više nego sve zajedno do sada pre polufinala. Ako se gleda o kome se više pisalo na celom svetu – juče je objavljeno 25 odsto više vesti sa pominjanjem Kolinde u odnosu na Luku Modrića. Više od 80 odsto vesti bilo je s izrazito pozitivnim sentimentom”.

Ispostavilo se da je njeno ponašanje imalo veliki odjek, a Hrvatska je odmah ovaj trenutak iskoristila, pa je na istoimenom portalu osvanuo tekst na engleskom.

Nedvosmisleno, oni se obraćaju strancima, potencijalnim gostima, a kao dobri domaćini preporučuju šta treba da probate u gastronomskoj ponudi ove zemlje.

Na spisku top deset jela očekivano su štrukle, crni rižoto, peka, pašticada, salata od lignji, jagnje na ražnju… ali je iznenađujuće da su tu svoje mesto pronašli čvarci i sarma.

Foto: Thinkphotos
b92