Kolinda Grabar Kitarović: Šta je to regija?

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je priznala da je svoje saradnike, kako kaže, zamolila da u službenim dokumentima ne koriste pojam regija.

kolinda1

“Šta je to regija?”, zapitala je Grabar Kitarovićeva i dodala da je “tu riječ o nekoliko država u našem okruženju, našem susjedstvu, koje ćemo nastaviti da podržavamo na njihovom putu u članstvo EU i NATO”, rekla je ona u intervjuu zagrebačkom Jutarnjem listu povodom godinu dana od izbora na tu funkciju.

Upitana da komentariše reakcije na odgovor koji je dala na pismo zastupnika iz reda srpske manjine Milorada Pupovca, koji je primjetio da u Hrvatskoj raste atmosfera netolerancije i sve je više poruka mržnje prema političkim etničkim i drugim manjinama, predsjednica kaže da neće da ponavlja ono što je već napisala.

“Iznad svega smatram da je važan moj prijedlog o tome da zajedno s klubom nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru otvorimo javni dijalog i pokrenemo niz stručnih rasprava i okruglih stolova na kojima bi se u ozračju tolerancije i međusobnog uvažavanja raspravljalo o daljnjem unapređivanju položaja svih manjina u našemu društvu”, navela je.

A što se tiče reakcija na njen odgovor Pupovcu, kaže da su one bile različite, ali većinom pozitivne, te da je bilo i onih negativnih komentara, koji su u demokratiji poželjni.

 b92