MagazinSex i ljubav

Koliko puta morate voditi ljubav da biste dobili dijete?

0

Iako je potreban sam jedan polni odnos kako bi se začelo dijete, mnogi znaju da to u praksi zapravo i nije tako jednostavno.

Istraživanje provedeno na 1.194 roditelja otkrilo je kako je parovima u prosjeku bilo potrebno 78 odnosa prije nego što su začeli dijete. Tih 78 odnosa imali su u 158 dana, odnosno u roku od šest mjeseci. Otkriveno je kako parovi moraju 13 puta u mjesec dana voditi ljubav ako žele dobiti dijete.

“Iako slovi kao nesretan broj, u ovom slučaju broj 13 je sretan broj”, rekla je Siban Frigard, osnivač portala Channel Mum, otkrivši kako većina parova poveća broj polnih odnosa kada želi začeti dijete. Trećina žena i polovina muškaraca priznala je kako to obožavaju jer im je to izgovor za seks. “Začeće djeteta može biti zabavno, ali to je takođe težak i stresan posao i ne posreći se svakom paru”, rekla je Frigard. Istraživanje je takođe otkrilo kako je omiljena poza za ‘pravljenje’ djeteta misionarska te ju je koristilo tri četvrtine ispitanih parova.

 

nezavisne

Koji automobili se najviše kvare, a koji najmanje?

Previous article

Kolindina haljina oduševila Vučića: Svi su bili u tamnoj odjeći, a predsjednica Hrvatske se odlučila za nešto sasvim dugačije (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin