MagazinZanimljivosti

Koka-Kola doživjela veliki krah, lansira novo piće

0

Kompanija Koka-Kola je zabilježila oštar pad neto dobiti od 60,2 posto na 1,4 milijarde dolara u drugom kvartalu ove godine, saopštio je ovaj proizvođač.

Prihodi kompanije su istovremeno opali za 16 procenata na 9,7 milijardi dolara, izvještava agencija Frans pres. Sunovrat poslovnih rezultata je posljedica rashoda od 653 miliona dolara vezanih za prodaju punionica u Sjevernoj Americi, budući da se kompanija okreće širenju ponude negaziranih napitaka i onih sa minimalnim sadržajem šećera zbog splašnjavanja tražnje za slatkim sokovima.

Obim prodaje je porastao u tri od četiri kategorije napitaka: sokovi, mliječni proizvodi i biljni napici; zatim voda, obogaćena voda i sportski napici; i na kraju čaj i kafa. Kod gaziranih napitaka je obim prodaje stagnirao.

Glavni izvršni direktor Džejms Kvnsi je izjavio da Koka-Kola sada ulaže napore da zadovolji tražnju potrošača za nezaslađenim napicima i zdravijim proizvodima. Prodaja “koka-kole” sa nultim procentom šećera (Coca-Cola Zero Sugar) zabilježila je snažan rast u Evropi, na Bliskom istoku, u Africi i Latinskoj Americi. Kompanija je lansirala nove sokove od pomorandže u Kini i povećala zastupljenost svojih gustih i premijum sokova pod brendom “Inosent” u zapadnoj Evropi.

“Naši rezultati nam ulivaju samopouzdanje i nadu da ćemo ostvariti finansijske ciljeve za cijelu godinu čak i u izazovnim tržišnim uslovima, i takođe ukazuju na dalji uspjeh u razvoju našeg portfolija kako bismo zadovoljili promjenu ukusa i želja potrošača”, rekao je Kvinsi. Akcije Koka-Kole pale su za 0,5 posto na 45,01 dolara u trgovanju prije zvaničnog otvaranja berze, navodi Frans pres.

 

nezavisne

Fudbaler sa Kosova napustio klub zbog krsta na grbu

Previous article

Zatvara se 15 područnih škola u Republici Srpskoj

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin