Automobilizam

Koji automobili se najviše kvare, a koji najmanje?

0

J.D. Power and Associates, kompanija najpoznatija po istraživanju zadovoljstva kupaca kvalitetom i dugoročnom pouzdanošću novih vozila, objavio je rezultate posljednje studije u kojoj su otkrili iskustva vlasnika automobila.

Studija, koju kompanija objavljuje 28. godinu zaredom, istražuje probleme vlasnika automobila u razdoblju od dvanaest mjeseci, a ove godine istraživanje je provedeno na vozilima proizvedenima 2014. godine. Ukupna pouzdanost određena je brojem problema otkrivenih na 100 automobila, pri čemu manji broj sakupljenih bodova predstavlja veći kvalitet.

Studija je ‘pokrila’ 177 konkretnih problema grupiranih u osam glavnih kategorija vozila, a sprovedena je u razdoblju od oktobra do decembra 2016. U njoj je učestvovalo 35,186 vlasnika vozila iz 2014.

Ono što je studija otkrila jeste daljnje povećanje problema povezanih sa tehnologijom, a upravo u kategoriji multimedijalnih sistema pojavljuju se najveći problemi. Inače, studija je proučavala područja kao što su motor, mjenjač, multimedijalni, audio i navigacijski sistemi, grijanje, hlađenje, opšti utisak u vožnji…

NEZAVISNE

 

Kraljica Elizabeta prijavljena policiji jer nije vezala pojas

Previous article

Koliko puta morate voditi ljubav da biste dobili dijete?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.