Koja poručio Banjalučanima: Ne gledajte rijaliti, dođite na koncert i ugasite telefon

Bend “Trese. Lupa. Udara” održaće u subotu koncert u Klubu studenata Banjaluka (KSB), a frontmen ovog sastava Dušan Kojić Koja rekao je za “Nezavisne” da banjalučku publiku očekuju esencijalni rokenrol ugođaj, bučne pank i R&B gitare, tvrdi fanki rok ritam, kao i višeglasno i horsko pjevanje publike.

Iza sastava “Trese. Lupa. Udara” stoje veterani rok zvuka. Čine ga članovi bendova “Disciplin A Kitschme”, “Električni orgazam” i “The Restless”.

“Kada se filmski omnibus ‘Kako je propao rokenrol’ pojavio 1990. godine za beogradsku premijeru i manji koncert ispred bioskopa sastavio sam postavu od tadašnjih članova benda ‘Disciplin A Kitschme’ s još nekim gostima, a repertoar nam se sastojao od mojih pesama i tema iz pomenutog filma. ‘Crveno’ i ‘Trese, lupa, udara’ su u međuvremenu postale jako poznate u narodu, razni izvođači ih sviraju s vremena na vreme, ali nekako izmiče činjenica o tome ko je kompozitor tih hitova. Stoga, a i iz želje da zasviram malo solo gitaru i udaljim se iz koncepta matičnog benda, sa Švabom, starim prijateljem iz dečačkih dana, inače basistom ‘Električnog orgazma’, oformio sam ‘Trese. Lupa. Udara’. S nama su još bubnjar Vul iz ‘Disciplin A Kitschme’, odakle je i Manja, koja peva prateće vokale, zajedno sa Đurđicom iz benda ‘The Restless’”, istakao je frontmen benda Koja.

U repertoaru sastava “Trese. Lupa. Udara” su pomenute teme i hitovi iz filma “Kako je propao roknerol”, sa dodacima glam rok hitova i rhythm and blues standarda, a prije nekoliko mjeseci ova grupa je snimila i novi singl pod imenom “Beži!”.

“Mislim da ćemo snimiti još neku pesmu uskoro, pored singla ‘Beži!’, koji smo obnarodovali pre nekoliko meseci. Takođe, razmišljamo i o albumu uživo”, dodao je Koja.

Dušan Kojić Koja je i ranije nastupao u Banjaluci sa svojim matičnim bendom “Disciplin A Kitschme”, a publiku u gradu na Vrbasu opisuje kao pravovjernu rok publiku.

Što se tiče stanja na današnjoj rokenrol sceni, Koja ističe da podržava sve mlade muzičare koji se trude i rade na autorskom polju.

“Pozdravljamo sve nove bendove, koji se trude da ne zvuče kao još jedna od grupa iz žanra kojem žele da pripadnu, grupe i pojedince koji imaju nešto svoje, autenično”, naglasio je ovaj slavni muzičar.

Situacija na današnjoj sceni sve češće pokazuje da je mnogo lakše probiti se i doći do publike bendovima iz većih gradova, poput Beograda ili Zagreba, nego autorima i grupama iz onih manjih. Koja smatra da je ta pojava normalna i da se slične stvari dešavaju i u većim i razvijenijim državama i gradovima.

“Sigurno je tako, ali to nije slučaj samo na ovim prostorima, dešava se svugde. U Engleskoj višemanje svi dolaze u London ne bi li se tamo etablirali i eventualno potpisali ugovor sa disko kućom. Glavni grad je glavni grad”, naglasio je Koja.

Karte za banjalučki koncert benda “Trese. Lupa. Udara se mogu kupiti na prodajnim mjestima Kluba studenata, kafebaru “Šestica” i “Peckham pabu”. Ulaznice se prodaju po cijeni od sedam KM, a na dan koncerta će koštati 10 KM.

Dušan Kojić Koja poručuje svim Banjalučanima koji će doći na koncert da ne gledaju rialiti emisije, ne slušaju lažne rok grupe i da obavezno ugase mobilni telefon.

banjaluka.net

Ad

You might also like

Komentariši