BalkanNovosti

Ko iz SAD štiti Haradinaja od Srbije

0

Glavni albanski lobista u Kongresu SAD izjavio je da „Srbija treba da prestane s lovom na vještice” i povuče optužnicu protiv Ramuša Haradinaja.

haradinaj

Eliot Engel, koji je član uticajnog Komiteta za spoljne poslove u Predstavničkog doma Kongresa SAD, juče se u Vašingtonu žestoko obrušio na Srbiju zbog privođenja Haradinaja u Sloveniji po srpskoj optužnici za ratne zločine na Kosovu.

“Aktivnosti Srbije u slučaju Haradinaja su u suprotnosti sa ciljevima dijaloga između Beograda i Prištine. Ako Srbija zaista želi da pokaže da je spremna za normalizaciju odnosa s Kosovom, ona treba da prestane s lovom na vještice. Takođe, vlada i pravosuđe Slovenije bi načinili ispravan korak ako bi Haradinaju omogućile da se odmah vrati na Kosovo”, poručio je kongresmen, prenosi B92, a piše Blic.

Engel je predstavnik Demokratske partije iz Njujorka, a još od sredine devedesetih lobira za kosovske Albance.

“Vašington post” je 1996. objavio da “ciljeve Kosova održava živim u Vašingtonu mala grupa kongresmena s Engelom na čelu”.

Svih proteklih godina on je snažno lobirao za „nezavisno Kosovo”, podnosio rezolucije i držao govore u Kongresu.

Za sve ovo su Engela kosovske vlasti nagradile tako što je 2005. jedna ulica u Peći nazvana po njemu, i prvi je strani političar koji je govorio u Skupštini Kosova poslije samoproglašenja nezavisnosti 2008. godine.

 

Prnjavorski portal – doktorska kuća u Domu zdravlja

Previous article

OČAJNA MAJKA Moju kćerku su ucijenili pa obljubili

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan