Ko će biti jači pol u 2016.: Horoskop predviđa veliki rat parova

Svi koji su u vezi imaće poteškoća naredne godine jer nam slijedi veliki rat kada je riječ o muško – ženskim odnosima.

20160204073810_351743

Nova godina, 2016. je u znaku promjena. Novi počeci su svuda oko nas. Novi period će okarakterisati “potpuna transformacija svega što postoji”.

Ovu promjenu će najviše osjetiti Ovan, Rak, Vaga i Jarac gdje se inače trenutno i nalazi.

Jarac će se ili promijeniti ili morati da zauzmu drugačiji odnos i stav od postojećeg u kome boravimo trenutno. Pri tome će nas Uran (šok terapija) iz znaka Ovna (raspaljenog i vatrenog) svojim naglim promjenama natjerati da to iznenada i mijenjamo kako bismo se prilagodili postojećoj situaciji.

Trenutni kvadrat između tih dviju planeta cjelokupnom čovječanstvu stvara velike i kardinalne promjene. Stavlja nas na Kardinalni Krst ili raskršće na kome treba da se opredijelimo kojim ćemo putem. Lijevo ili desno ili napred jer nazad ne možemo, tamo smo već bili.

Budućnost je izvjesna ali jako nepredvidiva. Niko je još nije spoznao i vidio. Pri tom krstu će nam Neptun (planeta iluzija i vjerovanja) u svome središtu iz znaka Riba svima davati podsticaj da ono u šta vjerujemo i ostvarimo jer će pravite dobre i lijepe aspekte sa ovim promjenama.

Kao i uz pomoć  Saturna kroz vrijeme nam omogućiti da kroz znak Strijelaca prihvatimo to i to kao neminovnost. Pomoći će nam i Jupiter (planeta sreće i širenja) iz znaka djevice (na sitno i polako) da te promijene i ostvarimo.

E a kad smo kod ovih brzih planeta Marsa i Venere one će se od početka 2016. prošetati kroz znakove: Mars od znaka vage do riba uz povremen retrogredan hod kroz znak strijelca i škorpije a Venera od strijelca do vodolije kroz sve zodijačke znakova.

To sve ukazuje da će se muškarci više i žestoko potruditi da ostvare svoju prevlast nad djevojkama i osvoje prave, nego djevojke koje će imati puno ponuda ali neće znati odabrati koja je prava za njih.

Želje će im po običaju biti prevelike. Brzi Merkur će se ponovo vratiti u znak jarca odakle je i pošao 2016. ali sada u retro hodu pa će “starmali pametnjaković” dovesti i dogovore u red.

Dogovorićemo se da bude po njegovom. Zajedno sa Suncem i Mjesecom (duše naše majke i žene i očekivanja u ovom životu) će od znaka djevice (pedantne i detaljne)  stići do vodolije (slobodoumne i opuštenije) kako bi i one pokazale da su spremne na promjene koje su neminovne. Obostrano prihvatanje i razumijevanje na svim poljima. Sunce (licnost, otac) će biti na stalnim “mukama”!

Interesantno je da će pomijenuti Jupiter nakon 36. godina ponovo sa Rahuom biti u konjunkciji od februara do jula mjeseca kada  nam neće biti važno “ko kolo vodi a ko vodu nosi”.

Izgleda da će ove Nove godine i muškarci i žene podjednako dijeliti zajedničke “muke”.

nezavisne