NovostiRS/BiH

Kišobrani će biti potrebni do sredine maja

0

Nestabilno vrijeme s kišom očekuje se i narednih dana, ali uz više temperature, a kišobrani će biti potrbni sve do 15. maja jer će se sunčani periodi smjenjivati s pljuskovima.

kisa

Međutim, meteorolozi kažu da iako su juče vodostaji rijeka u porastu opasnosti od poplava nema, te da se jedino mogu izliti bujični potoci na krajnjem zapadu i istoku ili usljed pljuskova pokrenuti klizišta.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu rekli su da će danas padavine biti intenzivnije na sjeverozapadu i na istoku. “Nivoi svih rijeka su u porastu, ali su još daleko od kritičnih vrijednosti. Od četvrtka se očekuje stabilizacija i više suvog vremena, pljuskovi samo u popodnevnim časovima ili dijelom ujutru i blagim porastom temperature. Za dane vikenda temperatura će biti i iznad 20 stepeni, ali promjenjivost vremena će se zadržati dosta dugo u maju, a dugoročne prognoze govore da će to preći i 15. maj”, rekao je Igor Kovačić iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološko zavoda sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, a manje oblačnosti biće u Hercegovini, dok se u petak očekuje povećanje oblačnosti. “U subotu se očekuje vrijeme slično prethodnim danima, tako da možemo reći da nas očekuje nestabilno vrijeme s padavinama, ali od četvrtka će biti toplije uz sunčane periode i rast dnevnih temperatura zraka”, rekla je Mira Ahmović iz ovog zavoda.

Ona je dodala da su vodostaji u BiH u porastu, posebno rijeke Une, ali da su ispod granice kada se izdaje upozorenje. “U narednih 24 sata očekuje se porast vodostaja većine rijeka. Situacija se prati, a zasad prema modelima nema opasnosti od poplava”, rekla je Ahmovićeva. Količina padavina koja je prognozirana za danas je do 20 litara po metru kvadratnom.

nezavisne

Uzrok požara u srpskoj crkvi u Menhetnu neugašene svijeće

Previous article

Identifikovano tijelo pronađeno u Vrbasu, dva i dalje traže

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti