Kiša i vjetrovito uz pad temperatura

od prnjavorski 0

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u prvom dijelu dana preovladavaće oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom, a popodne se sa zahlađenjem očekuje snijeg.

oluja

Obilnijih padavina biće na jugu i jugozapadu. Tokom dana očekuje se zahlađenje pa će kiša preći u snijeg prvo na planinama, a ponegdje će i u nižim predjelima na sjeverozapadu padati susnježica ili vlažan snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Do večeri padavine će početi da slabe, a u noći se očekuje i prestanak u većini predjela.

I dalje će biti vjetrovito sa jakim jugom koji će povremeno imati olujne udare. Popodne će vjetar skrenuti na sjeverozapadni i postepeno početi da slabi.

U većini predjela najtoplije će biti prije podne, a tokom dana temperatura će početi da opada, na zapadu ispod četiri stepena, a u ostalim krajevima od osam do 15 stepeni. Popodne će temperatura vazduha u svim mjestima biti u padu.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u većini krajeva pada kiša, a na planinama snijeg.

Bjelašnica je jutros bila najhladnija sa minus tri stepena koliko je izmjereno u 7.00 časova. Na Čemernu su izmjerena tri stepena, u Kupresu četiri, a na Ivan-sedlu i u Kalinoviku pet stepeni.

Na Han Pijesku i u Gacku jutros je bilo šest stepeni, na Mrakovici i u Livnu sedam, na Sokocu, u Bugojnu i Drvaru osam, u Mrkonjić Gradu, Šipovu, Ribniku, Jajcu i Sarajevu devet, u Krupi na Uni i Bileći deset.

srna

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>