NovostiSvijet

Kazna zbog vožnje pod uticajem kafe?!

0

Koliko vas popije šoljicu kafe prije nego što sjedne u automobil i krene na posao?

Jedan od takvih je i izvjesni Džozef Švab iz Kalifornije koji će ovih dana ići pred sud jer je optužen za vožnju pod uticajem kofeina. Švab je imao tu nesreću da na putu “isječe” pripadnika Jedinice za kontrolu prometa alkoholnih pića u neobeleženom vozilu.

Ona ga je u skladu sa ovlašćenjima zaustavila, a zatim i u prijavi napisala da se njegovo vozilo “čudno kretalo”. Alko-test je pokazao nulu, ali ona nije povjerovala, pa ga je prebacila u stanicu, gdje mu je uzet uzorak krvi. Ni tamo nije pronađeno ništa – ni alkohol, ni bilo koja nedozvoljena supstanca ili lijek – pronađena je samo povećana koncentracija kofeina.

Ipak, prijava je prošla i on će sada morati da se brani na sudu. Iako je Švab preko advokata zatražio da se slučaj odbaci, sudija je ostao pri svome. “Nikada nisam ovo videla”, kaže Švabova zastupnica Stejsi Beret.

Tužilaštvo je saopštilo da je istražni postupak u toku, kao i da optužba za vožnju pod uticajem nije bazirana na kofeina. Ipak, zasad nikome nije jasno na čemu može da bude zasnovana, ako rezultati iz laboratorije pokazuju samo jedno – kofein u krvi.

B92

LG predstavio levitirajući zvučnik

Previous article

Nikolić: Srbija ne ugrožava BiH, ali želi da unapredi odnose sa RS

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti