FudbalSport

Kazna za klubove zbog praznih mjesta na tribinama

0

Španska liga mogla bi da kazni klubove Primere ako tokom televizijskih prenosa na utakmicama u kojima su domaćini budu prikazana prazna sjedišta na stadionu.

20160519182717_370322

Kako je prenio “Yahoo”, prema novim pravilima, koja bi trebalo da stupe na snagu od sljedeće sezone, zahtijevaće se da tribine koje se redovno prikazuju tokom televizijskih prenosa utakmica budu popunjene. Mediji su prenijeli da je taj potez odgovor Primere na englesku Premijer ligu, koja je najpopularnija na svijetu.

Premijer liga će biti najprofitabilnija liga na svijetu kada sljedeće sezone stupi na snagu novi dogovor oko televizijskih prava. Prema tom dogovoru, Premijerliga će od 2016. do 2019. godine na televizijskim pravima zaraditi 5,136 milijardi funti. Prva španska liga je početkom godine objavila da će njeni ugovori oko televizijskih prava biti slični onima iz Premijer lige, ali ne u smislu prihoda, već da će se to odnositi na jednaku distribuciju novca.

Najbolji španski klubovi Real Madrid i Barselona su o svojim ugovorima mogli da pregovaraju sa televizijskim kompanijama, ali im je ta privilegija oduzeta. Sada će se sredstva spajati i dijeliti ali nijedan klub neće zarađivati manje nego prije novog dogovora. Novi dogovor stupa na snagu od sljeće sezone, a španska liga će za tri sezone od televizijskih prava zaraditi 1,98 milijardi funti.

b92

Đoša uhvaćen sa 50 grama kokaina

Previous article

Ruski piloti se poigravaju sa američkom mornaricom na Baltiku (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Fudbal