NovostiRS/BiH

Kavazović: Bošnjaci da ne dopuste da vlah vlada Srebrenicom! VIDEO

0

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj održao je skandalozan govor prepun uvreda, gdje je pripadnike srpskog naroda nazvao “vlasima”.

husein-kavazovic

Govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH, Kavazović je pozvao Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da, kako je rekao, vlah vlada u Srebrenici.

“Nećemo halaliti nikome ko bude mogao, a ne bude htio. Svako ko može dati svoj glas, svako ko može da se registruje, svako ko može dozvoliti da ‘vlah’ ne vlada u Srebrenici. Nek mu je haram /nečisto/ ako to ne učini… To je naše i to ne možemo ostaviti”, rekao je Kavazović.

U svom drugom govoru, takođe u Švajcarskoj, objašnjavajući vjernicima kako da se odnose prema predstojećim lokalnim izborima, Kavazović je, između ostalog rekao, da za to postoje dva načina.

“Ili da se krvlju zalijevamo ili svake četiri godine da idemo na izbore i da potvrdimo svoj suverenitet. Birajte Bošnjaci da li da svakih 20-30 godina krv lijemo ili da izađemo na izbore. Naša kuća je naša obaveza, a sačuvati Srebrenicu, pogotovo. Valja se protiv njih i mezarovima /grobljima/ braniti. Ostanite budni za svoju domovinu”, kaže Kavazović.

 srna

PRNJAVOR: Karatisti Bijeli lavovi imaju siguran podmladak

Previous article

Dodik: Čaviću sam nudio da bude direktor Autoputeva, Borenoviću da uđe u Vladu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti