NovostiSvijet

Karles Puđdemon se predao policiji

0

Smijenjeni katalonski lider Karles Puđdemon se predao belgijskoj policiji, javlja “Pais”.

Belgijska državna televizija za region Flandrije VRT javila je da se smijenjeni predsjednik katalonske vlade Karles Puđdamon predao danas tamošnjoj policiji, prenosi Rojters.

Španski list Pais navodi da se zajedno sa njim u policijskoj stanici u Briselu predalo i četvoro njegovih bivših ministara.

Belgijsko Državno tužilaštvo najavilo je da će se tužilac u 14 časova izjasniti u vezi s evropskim nalogom za hapšenje smijenjenog predsjednika katalonske vlade i njegovih bivših ministara, prenosi AP.

Puđdemon je juče izjavio da je spreman da sarađuje sa belgijskim vlastima – on je to napisao na svom Tviter nalogu na holandskom jeziku.

“Spremni smo na punu saradnju sa belgijskim pravosuđem, nakon što je izdat Evropski nalog za hapšenjem od strane Španije”, napisao je Puđdemon.

Po Evropskom nalogu za hapšenje, moglo bi da prođe tri mjeseca prije nego što se katalonski lider i četiri člana smijenjene regionalne vlade vrate u Španiju, saopštile su prethodno belgijske vlasti.

(RTS)

“NIJE MENE STRAH NI VUKOVA NI ZMIJA, NEGO ZLIH LJUDI” Srpski Robinzon Kruso ispričao nam je kako izgleda život SAMOTNJAKA

Previous article

Sok savladao Krajinovića

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti