Karić opet otišao iz Srbije (FOTO)

od prnjavorski 0

Ponovni odlazak Bogoljuba Karića iz Srbije se poklopio sa saslušanjem Mlađana Dinkića u vezi sa Mobtelom

Bogoljub Karić, Mlađan Dinkić
Foto: Marko Todorović, Tanjug/Sava Radovanović

Bivši ministar Mlađan Dinkić saslušan je u svojstvu građanina u SBPOK-u, a potom je novinarima rekao da je bilo reči o različitim slučajevima, među kojima je i Mobtel. Gotovo istovremeno, Bogoljub Karić, nekadašnji vlasnik te kompanije, oglasio se sa jednog od svojih gradilišta iz Belorusije.

Po izlasku iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Dinkić je rekao je da ne povezuje saslušanje sa obustavljanjem postupka protiv Bogoljuba Karića.

Na pitanje da li smatra da saslušanje o Mobtelu ima veze sa tim što je, nekadašnji vlasnik te kompanije, na slobodi, Dinkić je odgovorio da misli da i to nema nikakve veze.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Međutim, neposredno po povratku Karića u zemlju, mediji su objavili informacije, da bi i on mogao da bude saslušan u policiji. Naime, štamapani mediji pišu, da bi u narednih mesec dana ponovo trebalo da se pokrene postupak protiv njega zbog izvlačenja više od 60 miliona evra iz Mobtela.

Bogoljub Karić je, tokom jedanaestogodišnjeg boravka u inostranstvu, svoje poslovanje mahom prebacio u Belorusiju i Rusiju. Sa jednog od svojih gradilišta, on je juče objavio fotografiju i komentar na svojoj fejsbuk stranici, što je postao njegov najčešći vid javnog oglašavanja.

Dragi moji, posle praznika i kraćeg odmora vratio sam se na posao, koristim svaki trenutak da budem na gradilištu sa zaposlenima – napisao je između ostalog Karić.

Njegova objava, ali i povratak u Belorusiju su se poklopili sa saslušanjem Dinkića u vezi sa Mobtelom.

Podsećamo, Karić je iz zemlje otišao 2006. godine, kada su počela saslušanja za utaju poreza. Kratkotrajno se vratio uoči Nove godine i već posle božićnih praznika vratio u inostranstvo, gde je boravio dok su protiv njega bile na snazi optužnice i crvena poternica Interpola.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>