NovostiRS/BiH

Kao primjeran zatvorenik, Radišić počeo da koristi slobodne dane

0

Vlasnik firme „Grand trade“ Mile Radišić, osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog milionske prevare sa akcijama „Medicinske elektronike“, nakon samo sedam mjeseci provedenih u zatvoru, počeo je da koristi sve zatvorske pogodnosti i danas je, po četvrti put, u posljednjih mjesec dana dobio slobodan dan, saznaje poslovni portal capital.ba.

20160505162633_368293

Dobro obaviješten izvor potvrdio je da je Radišić bez obzira što je bio u bjekstvu više od osam mjeseci, koristi sve zatvorske pogodnosti i danas je izašao iz Kazneno popravnog zavoda Tunjice. Radišić je danas već četvrti put izašao iz zatvora, jer je prethodne tri sedmice takođe izlazio po jedan dan, kaže naš izvor.

„Nakon odsluženja četvrtine kazne zatvorenici imaju pravo na zatvorske pogodnosti. S obzirom da je Radišić osuđen na tri godine, nakon provedenih devet mjeseci u zatvoru, računajući i pritvor, on je 18. aprila stekao pravo da koristi slobodne dane. Od 20. aprila on ih je i počeo koristiti“, kaže izvor Capitala-a. Zatvorenik primjerenog ponašanja i protiv kojeg se ne vodi krivični postupak ima pravo da provede četiri puta po 24 časa mjesečno van zatvora.

Radišić je danas već četvrti put izašao iz zatvora, jer je prethodne tri sedmice takođe izlazio po jedan dan, kaže naš izvor. Na pitanje kako je moguće da Radišić ima pravo na zatvorske pogodnosti, a bio je u bjekstvu, kaže da je to tako omogućeno zakonskim i podzakonskim propisima, te da je samo bitno da se on sam prijavio na izdržavanje kazne, odnosno da ga nije privela sudska policija.

Takođe, da se protiv njega ne vodi krivični postupak, zbog čega je Radišić i požurio sa priznavanjem kazne za prijetnu smrću novinaru i pristao da u Budžet RS uplati kaznu od 1.000 KM. Mile Radišić, koji je u martu ove godine pobjegao u Srbiju kako bi izbjegao izdržavanje trogodišnje zatvorske kazne zbog privrednog kriminala, u srijedu, 18. novembra, pojavio se na ulazu u Kazneno-popravni zavod “Tunjice” u Banjaluci.

Mile Radišić još krajem 2013. godine osuđen je na tri godine pred Okružnim sudom u Banjaluci zbog toga što je manipulisanjem sa cijenama banjalučke Medicinske elektronike, te podstrekavanjem i širenjem lažnih informacija oštetio Republiku Srpsku za više od 550 hiljada evra. Javnosti je poznatiji po spornoj gradnji stambeno poslovnog objekta u banjalučkom Picinom parku u koji je uložio oko 35 miliona evra. U toj aferi nepoznato je porijeklo više od 50 miliona evra uloženih u gradnju.

capital.ba

Davutoglu ipak dolazi u Banjaluku, na otvaranje Ferhadije

Previous article

Isekla je JEZIK kako bi ličila na ZMIJU! Kada vidite šta sve radi s njim neće vam biti dobro (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti